inzameling COOLE (MERK)KLEDING

Het idee is om deze tieners één of enkele nog mooie tweedehands kledingstukken te geven, die iets toevoegen aan de huidige garderobe, waar ze zich stoer/cool/hip in voelen en behoren tot het huidige modebeeld.

 

Coole (merk)kleding is voor alle jongeren van belang, maar vooral voor tieners in de leeftijd 12-14 jaar. Gekozen wordt voor bovenkleding, omdat dit makkelijker passend is dan onderkleding. Betreft kleding in de maten: kinderkledingmaten 152, 158, 164, 176, volwassenmaten XS, S en M.

CRITERIA: Geen basisitems, maar bovenkledingstukken die voldoen aan de huidige mode. Kleding dient schoon en zonder gebruikssporen te zijn (geen gaatjes, haakjes, ontbrekende knopen, etc.).

Binnen deze huishoudens is weinig tot geen financiële ruimte voor de aanschaf van verzorgings-/beautyproducten. Juist voor tieners is het van belang dat ze, door de in ontwikkeling zijnde hormoonhuishouding, fris en verzorgd voor de dag te komen om niet te worden buitengesloten door klasgenoten.

Doneer uw ongebruikte producten als bijv. doucheproducten, deodorant, geurende bodylotion, gezichtsverzorging, geurtjes, make-up, nagellak, haargel, sieraden, etc.

Stop uw spullen in een schoenendoos en lever deze in bij een inzamelpunt.

De producten in de schoenendozen worden vervolgens door Teenz fit (in) gesorteerd, waarna pakketten samengesteld worden specifiek voor een jongen of meisje. 

Schoenendoosactie

gallery/collage

inzameling sportartikelen

Via het Jeugdsportfonds wordt er eenmalig per schooljaar € 225,- per kind beschikbaar gesteld voor sport. Hiervan wordt het lidmaatschap rechtstreeks door het fonds gestort aan de vereniging. Indien het budget toereikender is dan de kosten aan contributie, is het mogelijk het resterende bedrag te ontvangen aan tegoedbon t.b.v. sportkleding.

In veel gevallen zal echter het budget niet toereikend zijn.

Via het netwerk en leden van sportclubs zal gevraagd worden om donatie van nog nette tweedehands-sportartikelen als bijv. trainingspakken en zaal-/veldschoenen, maar ook van gewone sneakers.

Gevraagde kledingmaten: kinderkledingmaten 152, 158, 164, 176, volwassenmaten XS, S en M. Kleding dient schoon en zonder gebruikssporen te zijn (geen gaatjes, haakjes, kapotte rits, etc.).

Gevraagde schoenmaten: maat 37 en groter. De schoenen dienen in een dusdanige goede staat te zijn, dat deze bij wijze van geschikt zijn voor tweedehands verkoop.

 

Kom in actie

gallery/217743f8-5130-427a-bf98-fb23136a6c1e
gallery/db5187a7-deb0-4ee7-97eb-32321bbb3034

De acties zijn gericht op de doelgroep tieners in de leeftijd van 12 tot en met 14 jaar uit de gemeente Assen. Deze tieners leven in huishoudens, die rond dienen te komen van een minimaal inkomen. Deze doelgroep valt vaak buiten de boot, omdat deze tieners te oud zijn voor bijv. Sinterklaasacties en te jong om al te mogen werken.

 

De 'actie schoenendoos' wordt als basis uitgegeven aan de doelgroep. Hieraan wordt toegevoegd - op basis van vraag en aanbod - kleding en schoenen gericht op de specifieke tiener m.b.t. maatvoering en evt. sport.

 

Donaties aan Teenz fit (in) worden gecontroleerd op de gestelde criteria alvorens te worden verstrekt. Uw donaties zijn niet voor eigen gebruik of ter verkoop en worden sec verstrekt en gekoppeld aan tieners in de gemeente Assen.

Indien het aanbod groter is dan de vraag, wordt de actie mogelijk uitgebreid naar een andere gemeente. Uitgifte van alle donaties staat gepland voor het vierde kwartaal van 2019.

 

Uw donaties krijgen een goede bestemming!